Hoe werkt Dermatix?

Het is een uiterst geschikte methode om een litteken te behandelen en te voorkomen. De behandeling kan gestart worden zodra de wonde gesloten is en wanneer de hechtingen verwijderd zijn.

Drievoudige werking van Dermatix:

1. Dermatix herstelt de vochtbalans 

De beschadigde huid is niet in staat een goede vochtbalans te onderhouden. Dermatix vormt een zuurstofdoorlatende, ademende laag op het litteken en zorgt voor herstel van de vochtbalans van de huid. Ontstekingsreacties zoals pijn, jeuk en roodheid worden zo verminderd.

2. Dermatix herstelt de structuur van de huid

Als een wonde is ontstaan probeert het lichaam een infectie te voorkomen. Het lichaam wil daarom zo snel mogelijk het wondgat opvullen en beschadigde bloedvaten afsluiten om bloedverlies te beperken. Enige structuur ontbreekt in dit proces. Hierdoor wordt vaak meer bindweefsel aangemaakt dan nodig, waardoor een verhoogd litteken kan ontstaan. Dermatix zorgt, door statische lading tussen Dermatix en de huid, dat het bindweefsel (collageen) ordelijk geplaatst wordt. 

3. Vervlakt littekens en maakt ze elastischer

Door de snelheid waarmee de wonde wordt gedicht, ontstaat vaak te veel bindweefsel (collageen). Het collageen dat zich vormt is niet altijd van de juiste kwaliteit. Dermatix stimuleert het proces van de afbraak van dit eerst gevormde collageen. Het lichaam maakt hierdoor nieuw goed collageen aan en het litteken wordt vlakker en zachter.