Gebruiksaanwijzing van de siliconenpleisters

Regelmatig gebruik van Dermatix siliconenpleisters Clear of Dermatix siliconenpleister Fabric kan bestaande hypertrofische littekens en keloïden verminderen en littekens helpen voorkomen.

Hoe gebruik je Dermatix siliconenpleisters?

Stap 1

Reinig de te behandelen plek met water en milde zeep en droog de huid. Haal de Dermatix siliconenpleister uit de verpakking. Gebruik indien nodig een schaar om de pleisters op maat te knippen. De pleister moet iets groter zijn dan het litteken.

 

Stap 2

Verwijder de papieren beschermlaag en bewaar deze voor later gebruik. Plaats de Dermatix siliconenpleister met de ‘kleefkant' naar beneden, rechtstreeks op de plaats van het litteken. Houd de pleister minimaal 12 uur en maximaal 23 uur per dag op zijn plaats.

 

Stap 3

Reinig het litteken en beide kanten van de Dermatix siliconenpleister minimaal eenmaal per dag met water en milde zeep. Gebruik geen vochtinbrengende zeep of zeep die lotion of olie bevat. Een gewone basiszeep wordt aanbevolen. Spoel de pleister grondig af om alle zeepresten te verwijderen. Laat de pleister aan de lucht drogen of dep hem droog met een handdoek die niet pluist voordat je hem weer aanbrengt. Bewaar de pleister op de papieren beschermlaag als je de pleister niet gebruikt.

Hoe lang moet je Dermatix siliconenpleisters gebruiken?

De aanbevolen minimale behandelingsduur is drie maanden. Grotere littekens kunnen langere behandeling vereisen. Blijf Dermatix gebruiken zo lang je er baat bij hebt.

Waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik van Dermatix siliconenpleisters?

  • Alleen gebruiken op gesloten wonden
  • Niet in aanraking brengen met slijmvliezen
  • Niet te dicht bij de ogen aanbrengen

 

Lees aandachtig de bijsluiter voor gebruik. Download de bijsluiter van Dermatix siliconensheets hier.